Taie capul sardinelor incepand cu partea din spate, in asa fel incat sa scoti si maruntaiele. Spala-le si curata-le bine. Deschide-le ca pe o carte,
Taie capul sardinelor incepand cu partea din spate, in asa fel incat sa scoti si maruntaiele. Spala-le si curata-le bine. Deschide-le ca pe o carte, scoate-le coloana vertebrala, taie-le coada cu o foarfeca si curata-le pieptul de eventuale oase. Pregateste o tava mare in care sa incapa deschise, asezate una langa cealalta sau foloseste doua tavi. Aseaza peste pestii deschisi, cu partea gri in sus, cate doua felii de rosii. Amesteca uleiul cu sucul de lamaie, adauga coaja rasa de lamaie, usturoiul si toarna totul peste pesti. Presara patrunjel, oregano si prajeste-i in cuptor, la foc iute, in jur de 8-10 minute.
Serveste sardinele proaspete si calde.
Alte retete recomandate:
Musaca de vinete
Conserve pentru iarna
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii