Reteta de scrumbii in ulei este una simpla si foarte utila. Pentru a o realiza ai nevoie de ingredientele: scrumbii, ulei, lamai, frunze de dafin, ienibahar.
Reteta de scrumbii in ulei te va scoate din impas chiar si in zilele cand vrei sa faci salata de peste. Pentru inceput se curata, se spala, li se indeparteaza capetele si cozile si se taie in bucati potrivit de mari. Se sareaza si se lasa sa stea o ora. Se aseaza bucatile de peste intr-un vas uscat, se toarna deasupra zeama de lamaie si se lasa sa mai stea astfel 20—30 min, apoi se pun bucatile de peste, una cate una, intr-un borcan.
Dupa ce s-a asezat un rand de scrumbii, se pune o foaie de dafin, 2—3 boabe de ienibahar, putina zeama de lamaie si ulei, astfel incat stratul de peste sa fie acoperit si astfel pestele va sta intr-o marinata de peste delicioasa
Se procedeaza in acest fel pana cand se aseaza in borcan tot pestele, se toarna un strat de doua degete de ulei, se acopera borcanul cu o farfurioara si se fierbe in abur 25—30 min (din momentul in care incepe fierberea).
Se servesc reci.
Alte retete cu peste recomandate:
Salata mexicana cu peste
Zacusca cu peste
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii