Somn cu ciuperci si sos de smantana

Pentru somn cu ciuperci si sos de smantana pestele se spala, se portioneaza si se sareaza. Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ciuperci proaspete/conserva - 200g/100 g
  • filé de somn - 700 g
  • faina - 50 g
  • oua - 2 bucati
  • ceapa - 100 g
  • ulei - 250 g
  • cascaval - 50 g
  • smantana - 250 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru somn cu ciuperci si sos de smantana pestele se spala, se portioneaza si se sareaza. Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. Daca se folosesc ciuperci din conserva, acestea se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame. Ceapa se curata, se spala si se taie fasii subtiri. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Faina se cerne. Ouale se spala, se fierb de consistenta tare, se curata de coaja si se taie sferturi. Ciupercile si ceapa se inabusa in 50 ml ulei si 50 ml apa. Pestele se trece prin faina si se prajeste in 200 ml ulei. Bucatile de peste prajit se aseaza pe o tava unsa cu ulei; deasupra se toarna sos de smantana, se adauga ceapa, ciuperci si felii de ou. Se presara cascaval ras si se introduce la cuptor pentru gratinare (cca 10 minute).

Somnul cu ciuperci si sos de smantana se serveste cald, cu diferite garnituri.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori