Somn cu rosii

Pentru somn cu rosii pestele se spala, se portioneaza si se sareaza. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Patrunjelul verde se spala.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • filé de somn - 700 g
  • ulei - 150 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • suc de rosii - 200 ml
  • rosii proaspete/in bulion - 800 g/600 g sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru somn cu rosii pestele se spala, se portioneaza si se sareaza. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Bucatile de peste unse cu 50 ml ulei se aseaza intr-o tava si se introduc la cuptor cca 15 minute. Rosiile se inabusa in 100 ml ulei, se adauga suc de rosii si sare. Peste sosul format se aseaza bucatile de peste, iar tava se introduce la cuptor cca 10 minute.

Somnul cu rosii se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci