Se tine pun toate in punga si se marineaza 20 min. Separat se face un sos cam cu aceleasi ingrediente (mai putin uleiul), dar in cantitate mai mica (
Se tine pun toate in punga si se marineaza 20 min.
Separat se face un sos cam cu aceleasi ingrediente (mai putin uleiul), dar in cantitate mai mica (la ochi si dupa gust) si se adauga si o lingurita de otet de orez (rice vinegar).
Se taie vegetalele pentru wok - morcovi, ceapa verde, baby bok choy, snow peas (pastai de mazare tinara), un catel de usturoi presat, ghimbir ras.
Se pune apa de taitei la fiert.
Somonul se pune pe gratar sau in tigaie non-stick. Se tine 2-3 minute pe o parte si 1 minut pe cealalta. Depinde si de grosimea filetelor. Se scot pe o farfurie si se acopera etans cu folie (2 straturi).
Cind fierbe apa, se adauga taietii si se fierb dupa cum scrie pe pachet.
Intre timp, in uleiul incins din wok se pun vegetalele, se amesteca se adauga sos (treptat, ca sa nu iasa prea apos). Se scurg repede taiteii, se pun in wok si va orientati daca mai trebuie sos sau nu.
Pofta buna!
Reteta somon cu soba noodles a fost propusa de garofitza pe forum culinar.ro
Alte retete cu somon gasiti aici:
Somon burger,
File de somon cu salata de bureti,
File de somon, cu crusta picanta, la cuptor, ..cu cartofi natur si spanac
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii