Este o reteta dietetica, pentru ca toate persoanele cunosc cat este de sanatos sa se consume peste, dar mai ales somon, fiind bogat in proteine, dar mai ales contine acizi grasi omega 3, pentru buna functionare a organismului.
Pestele spalat, uscat cu prosoape de hartie, pudrat cu sare si piper, pune intr-un bol si se adauga uleiul de masline, 2 linguri zeama de lamaie si putin coriandru; se amesteca usor, se acopera si se lasa deoparte.
Intr-un vas pe foc se pune untul, apoi buchetelele de conopida si brocoli, ciupercile feliate, usturoiul taiat, morcovul rondele, toate curatate si spalate, amestecand usor. Dupa ce s-au inmuiat si apa din ciuperci a scazut, se adauga vinul si putina apa, sare, piper, putin coriandru, apoi se lasa pe foc sa fiarba, iar dupa ce a scazut, se opreste focul.
Pestele se pune pe gratar, iar dupa se s-a rumenit pe ambele parti, se pune pe farfurie alaturi de legume.
Pofta buna!
Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.
Paste cu sos de rosii si busuiocPentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...
Tarta cu piersiciAceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieE toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...
Gogosari cu conopida si struguriSe fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...
Salata de fasole verdeLichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...
Lichior de menta
Comentarii