Somon pe grill cu dressing de portocale

Carnea de somon pentru gratar este in general destul de grasa. Aceasta reteta de somon pe grill cu dressing de portocale, este foarte revigoranta, usoara pentru vara.

Complexitate
redusa
Somon pe grill cu dressing de portocale

Ingrediente

  • 60ml suc proaspat de portocale
  • 50ml otet balsamic
  • 1lg ulei de masline extravirgin
  • 2 caciulii usturoi maruntite
  • 1lg rozmarin maruntit
  • 1 varf de sare
  • piper dupa gust (negru
  • proaspat macinat)
  • 4 buc somon

Mod de preparare

Aceasta reteta de somon pe grill poate fi preparata atat acasa cat si la picnic. Este foarte usor de preparat, recomandata in zilele calde de vara, pentru ca este foarte revigoranta, proaspata. Somonul este o carne ce poate fi consumata cu succes si vara, nevand un timp indelungat de preparare, astfel, chiar daca alegi sa o prepari acasa nu te vei "incinge" langa aragaz.

Amesteca toate ingredientele (inafara de bucatile de somon) intr-o punga de plastic inchisa bine si scutura bine pana cand se omogenizeaza.

Adauga feliile de somon, asigura-te ca sunt bine imbibate in dressing si baga punga la frigider pentru cel putin 30 de minute (poti sa le lasi si o ora).

Dupa ce s-au marinat, scurge-le bine, incinge grillul uns cu putin ulei de floarea soarelui, si prajeste bucatile de somon cate 4 minute pe fiecare parte.


Somonul cu dressing de portocale se serveste caldut, alaturi de garnitura preferata, sau ca atare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Lichior de bere de casa
1
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
2
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
3
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
4
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Prajitura cu prune
5
Prajituri

Prajitura cu prune

Pregatiti in prealabil prunele - spalati-le si taiati-le in jumate pentru a scoate samburii. Bateti bine ouale cu zaharul....

Prajitura cu prune
Parteneri
Ratatouille cu pui
Bucataras.RO

Ratatouille cu pui

Azi vă propun o delicatesă din bucătăria franțuzească, mai ales că piețele abundă de legume și verdețuri...

Ratatouille cu pui
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia