Somon pe mozzarella si spanac in aluat foetaj

Se spala bine spanacul, se fierbe dupa care se stoarce bine. Tocam ceapa, o punem la calit usor in ceva ulei de masline. Cand ceapa devine sticloasa,

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Somon pe mozzarella si spanac in aluat foetaj

Ingrediente

  • 350-400 g filet de somon
  • 6 foi aluat foetaj (20x10 cm)
  • 500-600 g spanac
  • 1 ceapa mica
  • 3 linguri ulei de masline
  • 125 g mozzarella
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
  • zeama de lamaie
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se spala bine spanacul, se fierbe dupa care se stoarce bine. Tocam ceapa, o punem la calit usor in ceva ulei de masline. Cand ceapa devine sticloasa, adugam spanacul si amestecam. Oprim focul, condimentam cu sare si piper dupa gust, dupa care lasam la racorit putin.

Somonul se stropeste cu zeama de lamaie, se sareaza si pipereaza dupa gust. Intindem aluatul foietaj si taiem dreptunghiuri. Punem o gramajoara de spanac, deasupra o felie de mozzarella, saram, iar peste punem cate o bucata/felie de somon. Acoperim cu partea cealalta de aluat, inchidem bine cu o coada de lingura. Amestecam galbenusul cu lapte, ungem deasupra si dam la cuptorul incalzit in prealabil la 190-200 grade C. Cand e rumen bine, se scoate, se lasa 4-5 minute la racorit.
Se serveste cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc