Stiuca cu legume

Pentru concurs retete de primavara. O idee pentru un peste la cuptor cu legume!

Portii
2
Timp pregatire
25 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
redusa
Stiuca cu legume

Ingrediente

  • O stiuca de aprox. 1 kg,
  • ulei de masline
  • o lingurita de amestec de ccondimente,
  • o lingurita de legume deshidratate fara sare,
  • 200 g amestec de legume (dupa preferinta)
  • un praf de sare

Mod de preparare

Se curata stiuca de solzi apoi se taie in partea de sus, pe spinare, indepartand cu grija spinarea si coastele pestelui. Spalam bine pestele,il stropim cu ulei de masline, il saram si condimentam dupa gust.

Legumele daca sunt praospete se curata si se spala bine apoi se taie in cubuleter mici si se fierb in apa cu sare.

La fel procedam si cu cele congelate numai ca le dam in cateva clocote in apa cu sare apoi se scurg bine. Umplem portofelul format la peste cu acste legume fierte apoi fixam partea de la coada cu 2 scobitori, sa nu curga legumele.

Se aseaza pestele intr-o tavita cu partea taiata si umpluta cu legume in sus, stropim bine cu ulei de masline, presaram peste peste npraful de legume deshidratate, mai turnam un pic de ulei in tava si dam la cuptor cca 30 minute la foc potrivit pana se runeneste usor pestele. Se serveste cald dar este delicios si rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori