Aflat in Delta, am apreciat mult cateva dintre retetele cu peste si provocarile de acolo. Asa ca am ales sa fac o stiuca cu legume la cuptor, aproape ca si in Delta Dunarii
Stiuca curatata de solzi si spalata in prealabil, se cresteaza din doi in doi cm, si se unge cu sare, piper, boabe de coriandru macinate... Se lasa la frigider in timp ce se pregateste intr-o tava de cuptor, patul de legume. Se unge tava cu ulei de masline si se adauga: morcovii taiati rondele, ceapa pestisori, rosiile maruntite, ardeiul gras fasii si usturoiul zdrobit usor cu muchia cutitului. Se condimenteaza, se adauga o cana cu apa si se asaza stiuca peste legume. Se acopera cu o folie de aluminiu. Se da in cuptorul incins timp de 30 minute. Dupa 30 minute, se indeparteaza folia, se adauga sucul de rosii si se mai lasa 15-20 minute pentru a se rumeni frumos stiuca. Se poate servi cu mamaliguta, paine, sau ..fara, dupa caz...
Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.
Paste cu sos de rosii si busuiocPentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...
Tarta cu piersiciPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieAceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...
Gogosari cu conopida si struguriSe fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...
Salata de fasole verdeLichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...
Lichior de menta
Comentarii