Aflat in Delta, am apreciat mult cateva dintre retetele cu peste si provocarile de acolo. Asa ca am ales sa fac o stiuca cu legume la cuptor, aproape ca si in Delta Dunarii
Stiuca curatata de solzi si spalata in prealabil, se cresteaza din doi in doi cm, si se unge cu sare, piper, boabe de coriandru macinate... Se lasa la frigider in timp ce se pregateste intr-o tava de cuptor, patul de legume. Se unge tava cu ulei de masline si se adauga: morcovii taiati rondele, ceapa pestisori, rosiile maruntite, ardeiul gras fasii si usturoiul zdrobit usor cu muchia cutitului. Se condimenteaza, se adauga o cana cu apa si se asaza stiuca peste legume. Se acopera cu o folie de aluminiu. Se da in cuptorul incins timp de 30 minute. Dupa 30 minute, se indeparteaza folia, se adauga sucul de rosii si se mai lasa 15-20 minute pentru a se rumeni frumos stiuca. Se poate servi cu mamaliguta, paine, sau ..fara, dupa caz...
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIntotdeauna le mananc cu pofta, indiferent daca umplutura e dulce sau nu. Si imi amintesc de copilarie, cand ma jucam cu...
Clatite cu dulceturiDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii