Ton (macrou) in sos de iaurt picant

Fileul de peste se usuca bine intr-un prosop sau hirtie de bucatarie. Uleiul se pune intr-un bol peste care se pune usturoiul bine pisat, mararul tai

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • File de ton 6 portii
  • 250 ml iaurt
  • 200 ml lapte de cocos
  • 1/2 lamiie
  • 10 gr. curry
  • 10 gr. enibahar pulbere
  • 10 frunze de busuioc
  • 5 catei de usturoi
  • 10 gr sare
  • o lingura de ulei
  • 5 gr. sofran
  • o legatura de marar
  • 25 gr. coniac fin

Mod de preparare

Fileul de peste se usuca bine intr-un prosop sau hirtie de bucatarie.

Uleiul se pune intr-un bol peste care se pune usturoiul bine pisat, mararul taiat foarte marunt si zeama de la lamiie. Se amesteca pina ce compozitia devine omogena, apoi se pun toate celelalte ingrediente si se amesteca in continuare pina face un pic de spuma. Se pun fileurile in aceasta pasta si se lasa la rece circa 5 ore.

Gratarul se incinge foarte bine si se pun fileurile de peste, fara sa fie scuturate de compozitie, care se intorc pe cealalta parte dupa circa 2-3 minute, iar dupa alte 2-3 minute se iau de pe gratar, se pun pe un platou, peste care se toarna restul de compozitie din bol.
Atentie! cu cit frigeti mai mult pestele isi pierde din savoare.

Pofta buna!
Se serveste cu multe legume crude, asezate pe platou in jurul pestelui.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui cu ghimbir

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de dovleac
1
Supe si ciorbe

Supa crema de dovleac

Gustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.

Supa crema de dovleac
Crema de avocado cu fasole alba si ceapa caramelizata
2
Aperitive cu legume

Crema de avocado cu fasole alba si ceapa caramelizata

Crema de avocado cu fasole alba si ceapa caramelizata
Ciorba de dovlecei a la grec
3
Ciorbe

Ciorba de dovlecei a la grec

Ciorba de dovlecei a la grec este o ciorba usoara si acrisoara cu dovlecel. Este o supa potrivita pentru orice moment.

Ciorba de dovlecei a la grec
Ciorba de curcan cu legume
4
Supe si ciorbe

Ciorba de curcan cu legume

La noi in casa se maninca in fiecare zi ciorba sau supa. Aceasta ciorba o prepar mai des toamna pentru ca am la dispozitie...

Ciorba de curcan cu legume
Tocana de legume cu orez pentru iarna
5
Conserve si muraturi

Tocana de legume cu orez pentru iarna

O reteta usoara plina de legume si vitamine pe care o putem consuma si in timpul postului.

Tocana de legume cu orez pentru iarna
Parteneri
Desert tarta cu zmeura si ciocolata
Bucataras.RO

Desert tarta cu zmeura si ciocolata

Un desert simplu, dar spectaculos! Straturi diferite ca si arome si texturi. Incepem cu aluatul de tarte. Unul simplu si usor...

Desert tarta cu zmeura si ciocolata
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Prajitura cu branza, cacao si struguri
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia