Salaul se curata de solzi si maruntaie, apoi se taie bucati, se sareaza si se dau prin faina. S epun la prajit in ulei pe ambele parti. intre timp se
Salaul se curata de solzi si maruntaie, apoi se taie bucati, se sareaza si se dau prin faina. S epun la prajit in ulei pe ambele parti. intre timp se pune ceapa la calit , se toarna o cescuta apa si se lasa la fiert. Dupa ce s-au fiert, rosiile si ceapa se trec prin sita. Se pune sosul de rosii intr-un vas la fiert impreuna cu maslinele, caperele si morcovul tocat marunt si fiert in prealabil. Arpagicul se caleste in ulei, se adauga peste el sosul de legume si vinul. Se lasa totul sa dea in cateva clocote, dupa care se adauga salaul si se lasa la fiert cu capacul pus pe vas. Se potriveste la gust de sare si piper, se adauga foile de dafin si cateva felii de lamaie. Se lasa totul la racit si se scoate apoi salaul impreuna cu legumele pe un platou.
Se serveste cald.
Alte retete culinare:
Placinta de dovleac
Ardei umpluti
Pastrav la cuptor
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii