Budinca de varza cu carne

Carnea se spala si se trece prin masina de tocat impreuna cu costita. Ceapa se taie foarte marunt. Orezul se alege, se spala si se opareste cu apa clo

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr. carne de porc slaba (sau 250 gr. carne de porc si 250 gr. carne de vaca)
  • o varza potrivit de mare
  • o ceasca orez
  • 100 gr. costita afumata
  • 1 dl ulei
  • 3-4 rosii
  • 1 cescuta smintina
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare

Carnea se spala si se trece prin masina de tocat impreuna cu costita. Ceapa se taie foarte marunt. Orezul se alege, se spala si se opareste cu apa clocotita; 2 rosii se curata de pielita si se sfarima cu o furculita. Toate ingredientele de mai sus se amesteca intr-un castron impreuna cu condimentele. Varza se spala, se curata de cotor, se opareste, se stoarce apoi bine de apa, se taie foarte subtire si se inmoaie putin intr-o cratita cu ulei (cca 20 minute). Separat se pregateste o tava potrivita sau o cratita in care se pun 1-2 linguri de ulei, apoi se aseaza trei rinduri de varza alternind cu doua de tocatura. Stratul de varza de deasupra se acopera cu celelalte rosii taiate felii. Se adauga o ceasca cu zeama de carne sau apa calduta. Se pune tava la cuptor pentru cca 1 ora.
Se serveste cu smintina deasupra

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori