BUlzii de varza se prepara din varza murata, orez, ceapa, costita afumata, morcovi, bulion si condimente.
Se aleg foile de varza ca pentru sarmale. Se fierbe orezul, pe jumatate in 400 ml apa. Costita se taie felii subtiri si se prajeste in ulei. Se toaca marunt ceapa si se caleste in uleiul ramas de la costita, sa adauga apoi orezul, cimbrul, sarea, piperul si putin bulion. Se inabusa cateva minute, apoi se ia de pe foc si se formeaza bulzi (cocoloase) de marimea unor perisoare. Se invelesc in felii de costita, apoi in foi de varza si se asaza intr-un vas, pe un strat de varza tocata marunt. Se asaza printre bulzi bucati de morcovi si telina. Se acopera cu un strat de varza tocata, se presara cu boabe de piper si se toarna apa amestecata cu bulion si vin. Se lasa la fiert pana scade sosul, apoi se da totul la cuptor pentru 20 de minute.
Se serveste mancarea calda.
Alte retete:
Sarmale de post
Iahnie de fasole
Legume la cuptor
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii