Frunze de vita de vie umplute cu orez

Prepara umplutura amestecand 2 cani de orez crud, 1 cana de naut fiert si zdrobit, ½ cana de patrunjel tocat marunt, ½ cana de ceapa rosie tocat

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 sticla frunze de vita de vie
  • 2 cani orez
  • 1 cana naut
  • 5 cana patrunjel
  • 5 cana ceapa rosie
  • 4 rosii
  • 75 cana ulei de masline
  • 7 catei de usturoi
  • 2
  • 5 lingurite sare
  • 1 cana suc de lamaie
  • 5 lingurita piper (boabe)
  • 5 lingurita scortisoara
  • zeama de oase

Mod de preparare

Prepara umplutura amestecand 2 cani de orez crud, 1 cana de naut fiert si zdrobit, ½ cana de patrunjel tocat marunt, ½ cana de ceapa rosie tocata, 1 cana de rosii taiate cubulete, ¾ cani de ulei de masline, 2 catei de usturoi pisate, 2,5 lingurite de sare, 1,2 lingurita de piper si 1,2 lingurita de scortisoara. Umple frunzele de vita de vie cu umplutura. Aseaza intr-un vas un strat de rosii feliate, un strat de sarmale, iar un strat de rosii, usturoi, sarmale, pana se termina. Stropeste totul cu 1 cana de zeama de lamaie, presara 1 lingurita de sare si toarna zeama de oase incat sa acopere sarmalele. Pune capacul pe vas si fierbe-o timp de 1 ora la foc mic.
Alte retete recomandate

Mancare de pui

Salata de pui

Pui cu sos

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori