Sarmale cu cascaval

Se taie varza, se spala, se pregatesc foile pentru impachetat. Ce ramine se toaca marunt si se va adauga in oala. Se taie si rosiile rondele si se vor

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr. carne tocata (250 gr. carne porc + 250 gr
  • carne vita)
  • 250 gr. cascaval
  • 100 ml ulei
  • 4-5
  • rosii
  • pasta de tomate
  • o varza acra mare
  • 2-3 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 2-3 oua
  • 1 lingurita de boia dulce
  • piper alb si negru
  • coriandru
  • verdeata
  • sare

Mod de preparare

Se taie varza, se spala, se pregatesc foile pentru impachetat. Ce ramine se toaca marunt si se va adauga in oala. Se taie si rosiile rondele si se vor adauga in oala alaturi de restul de varza tocata marunt. Carnea tocata se amesteca cu ouale, cu ceapa tocata marunt, morcovii tocati foarte marunt sau dati pe razatoare, cu boiaua, piperul, coriandrul, verdeata si cascavalul ras. Compozitia se ruleaza in foile de varza deja taiate. Cind sint gata se asaza intr-o oala (ideal ar fi un vas de pamint ars). Pe fundul oalei se pune 1/2 din amestecul de varza tocata cu rosii, apoi straturi de sarmale, si deasupra restul de rosii cu varza tocata. Se poate pune acest amestec si intre straturile de sarmale. Dupa ce se aranjeaza in oala se pune pasta de tomate amestecata cu apa si cei 100 ml ulei. Se Completeaza cu apa pina se acopera continutul oalei. Se pune la foc mic timp de 20 min. Apoi se baga la cuptor si se lasa aproximativ 2 ore.


Se servesc calde. Se poate pune deasupra smintina sau iaurt

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere. Aceasta reteta nu contine gluten

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Chec zebra cu portocale sau chec marmorat

Chec zebra cu portocale sau chec marmorat

Daca iti e pofta de un desert cu arome de fructe, am eu o solutie si rapida si gustoasa: Chec zebra cu portocale sau chec...

Chec zebra cu portocale sau chec marmorat
Cele mai apreciate rețete
Mancare de spanac cu ou ochi
1
Bebelusi 12-18 luni

Mancare de spanac cu ou ochi

Mancarea de spanac cu ou ochi pentru bebelusi este o delicioasa reteta nutritiva, perfecta pentru diversificarea alimentatiei...

Mancare de spanac cu ou ochi
Puseuri
2
Aluaturi

Puseuri

Se dizolva drojdia cu 1 lingura de zahar in laptele caldut. Se pune intr-un castron faina, se amesteca cu margarina, se...

Puseuri
Strudel cu mere din aluat de casa
3
Preparate dulci

Strudel cu mere din aluat de casa

Dupa culesul merelor din aceasta toamna, m-am gandit ca ma pot delecta cu un strudel cum am vazut reteta in caietul mamei...a...

Strudel cu mere din aluat de casa
Gyros cu pui si sos tsatsiki
4
Mancaruri cu carne

Gyros cu pui si sos tsatsiki

Ca si romani, suntem mari amatori de fast food. Eu personal, pur si simplu ador gyros-ul. Cu fiecare inghititura simti acea...

Gyros cu pui si sos tsatsiki
Mucenici moldovenesti insiropati
5
Preparate dulci

Mucenici moldovenesti insiropati

Mucenicii moldovenesti sau sfintisorii sunt facuti din aluat pufos si aromat, in forma cifrei 8, rumeniti in cuptor, unsi...

Mucenici moldovenesti insiropati
Parteneri
Tort din rulada cu capsuni
Bucataras.RO

Tort din rulada cu capsuni

Am vrut initial sa fac doar o rulada cu ceva crema si capsuni, apoi dupa ce am facut-o mi-am dat seama ca pofticiosii mei o...

Tort din rulada cu capsuni
Pariziene cu branza dulce
Gustos.RO

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce