Se spala orezul si se lasa in apa rece atata vreme cat se prajesc legumele. Cepele sunt tocate si calite in ulei indoit cu apa. Telina, morcovii, pat
Se spala orezul si se lasa in apa rece atata vreme cat se prajesc legumele. Cepele sunt tocate si calite in ulei indoit cu apa. Telina, morcovii, patrunjelul si pastarnacul sunt curatate si date prin razatoare. Sunt puse peste ceapa si lasate sa se caleasca timp de 15 minute. Se adauga orezul peste legume si se lasa compozitia pe foc vreme de alte 5 minute. Se pune dupa gust sare, menta macinata, bulion si cimbru. Dupa ce s-au facut sarmalele, se aseaza pe straturi intr-o oala adanca - un strat de sarmale, putin cimbru, varza, alt strat de sarmale. Oala se umple cu apa incalzita si se da spre fierbere la foc mic, timp de o ora. Sarmalele sunt acoperite cu foi intregi de varza. Spre final sunt lasate la cuptor pana cand nu mai au zeama.
Calde cu mamaliguta. Alte retete recomandate:
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii