Cartofii curatati de coaja, se taie in sferturi si se pun apoi la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert, se paseaza, se adauga untul, laptele si s
Cartofii curatati de coaja, se taie in sferturi si se pun apoi la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert, se paseaza, se adauga untul, laptele si se amesteca bine piureul. Se prajesc semintele de chimen in putin ulei, se adauga apoi cepele maruntite. Se adauga totul peste piure si se amesteca bine. Varza se toaca marunt, se caleste in ulei, cu mararul tocat, sare si piper. Dupa ce a scazut zeama lasata, se opreste focul si se lasa la racit. Se pune intr-o forma de chec tapetata cu folie alimentara, un strat subtire de piure de cartofi, apoi varza. Se repeta operatia pana se termina ingredientele.
Se orneaza cu prune uscate, rehidratate in vin.
Alte retete culinare:
Placinta cu dovleac Legume la cuptor Mancare de mazare
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii