Cartofii curatati de coaja, se taie in sferturi si se pun apoi la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert, se paseaza, se adauga untul, laptele si s
Cartofii curatati de coaja, se taie in sferturi si se pun apoi la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert, se paseaza, se adauga untul, laptele si se amesteca bine piureul. Se prajesc semintele de chimen in putin ulei, se adauga apoi cepele maruntite. Se adauga totul peste piure si se amesteca bine. Varza se toaca marunt, se caleste in ulei, cu mararul tocat, sare si piper. Dupa ce a scazut zeama lasata, se opreste focul si se lasa la racit. Se pune intr-o forma de chec tapetata cu folie alimentara, un strat subtire de piure de cartofi, apoi varza. Se repeta operatia pana se termina ingredientele.
Se orneaza cu prune uscate, rehidratate in vin.
Alte retete culinare:
Placinta cu dovleac Legume la cuptor Mancare de mazare
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPentru ca mai aveam in congelator o bucata de ciolan afumat am facut o ciorbita acrita cu zeanma de varza.
Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii