Varza bulgareasca

Varza bulgareasca este o mancare delicioasa cu varza murata si carne, o mancare deloc greu de preparat, dar delicioasa, cu gust bogat.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Varza bulgareasca

Ingrediente

  • carne de pui
  • varza murata
  • orez
  • supa de pui
  • ulei
  • pasta de tomate (bulion
  • suc de rosii)
  • ardei iute
  • mult piper

Mod de preparare

De aici ideea e ca se cam ameteca toate, se pune puiul deasupra si se da la cuptor.
Orezul nu se fierbe, nu se caleste, se pune asa.

Zeama, adica supa si suc de rosii, puneti sa acopere totul. Apoi carnea o lasati pe deasupra. Am pus pulpele si aripile fierte si pieptul crud.

Dupa o vreme, la alegere, in functie si de cuptor, puteti intoarce carnea. Eu am facut totul cu capac, ai mei vor mancarea mai cu zeama, fireste ca puteti face, ca la TV, fara capac si rumenit totul, dupa chef.

Parerea mea: este excelenta, se simt distinct gusturile, e o varza calita cu un amestec de consistenta glutinoasa data de orez. Ce as schimba: as fierbe/cali varza murata in avans, deja e acida, cu sucul de rosii ramane cam taricica, noroc ca am taiat-o fidea, gata congelata. Orezul l-as pune mai spre final si as alege unul cu bob mare, eu am pus din cel “romanesc” ca stiu ca ne place pilaful mai rascopt. Dar combinatia, e buna, merita incercata.

Daca nu aveti gaina, puneti puiul crud deasupra si suc de rosii sau bulion indoit cu apa.

Reteta de varza bulgareasca a fost propusa de BD pe forum culinar.


Serviti portiile de varza bulgareasca putin rumenite la cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide