Varza creata umpluta este o alternativa usor de facut la migaloasele sarmale.
Mod de preparare:
Carnea tocată odată cu slănina se amestecă cu ceapa şi se înăbuşe în unt pînă se înmoaie. Se lasă să se răcească şi se adaugă orezul fiert în apă sărată, ouăle crude, sarea, piperul şi verdeaţa, după gust. Varza se spală bine, controland fiecare frunză. Se desfac frunzele începînd de sus in jos (fără a se desprinde de cotor) şi spaţiile formate se umplu cu tocătură. Pentru ca aceasta să nu se împrăştie în timpul fierberii, varza se leagă circular cu aţă, după care se aşează în cratiţă. Se completează cu apă clocotită sau cu supă de oase, adăugand o crenguţă de cimbru şi sare şi se fierbe la foc mic. Cînd varza este complet fiartă, se pune făina desfăcută în puţină apă in sos, pentru a se mai ingrosa un pic si se lasa sa mai dea cateva clocote.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii