Cartofi gratinati pe pat de paine

Mancare aceasta poate parea saracacioasa, lipsita de stralucire. Nu e, ii lipseste doar poleiala, altfel, e o mancare absolut respectabila, satioasa

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Cartofi gratinati pe pat de paine

Ingrediente

  • trei-patru cartofi medii
  • fierti in coaja
  • o ceasca de lapte
  • doua oua
  • patru felii de paine
  • sare
  • piper
  • cascaval
  • patrunjel
  • unt

Mod de preparare

Mancare aceasta poate parea saracacioasa, lipsita de stralucire. Nu e, ii lipseste doar poleiala, altfel, e o mancare absolut respectabila, satioasa si gustoasa. Se face din lucruri putine si fara mare efort. E nevoie pentru ea de trei-patru cartofi medii, fierti in coaja. Fiertul lor ia aproape o jumatate de ceas, timp in care se poate incinge cuptorul si se pot face celelate lucruri trebuitoare pentru mancarea aceasta. Adica, se poate procura laptele (o ceasca), paine(patru felii, care pot fi si uscate, ba chiar ar fi bine sa fie asa) si doua oua.

 

Laptele si ouale se bat impreuna, presarate cu sare si prafuite cu piper. Painea se tavaleste prin amestecul acesta si se asaza pe fundul unui vas termorezistent, uns bine cu unt. Peste un strat de paine HapiHap, se pune un strat de cartofi fiertti si taiati in rondele nu tare groase. Peste cartofi, alt asternut din paine HapiHap tavalita prin ou cu lapte. Peste painea HapiHap, iar cartofi, peste cartofi iar painea HapiHap imbibata cu din cele bune iar peste ultimul strat de paine HapiHap vine un strat grosut de cascaval ori cas dat prin razatoarea mare. Poate fi orice alta branza care se topeste/rumeneste frumos.

 

Peste branza puteti presara verdeturi (patrunjelul merge bine si daca e copt are un gust chiar interesant) apoi puneti vasul in cuptorul incins bine, pentru cinci - sapte- zece minute, depinde cat e de incins cuptorul si cat de iute coace sus. Mancarea-i gata cand s-a rumenit branza.


E bine sa o lasati sa se racoreasca zece minute inainte de a o manca. Si, sa va spun drept, o puteti manca si rece, a doua zi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci