Mancare aceasta poate parea saracacioasa, lipsita de stralucire. Nu e, ii lipseste doar poleiala, altfel, e o mancare absolut respectabila, satioasa
Mancare aceasta poate parea saracacioasa, lipsita de stralucire. Nu e, ii lipseste doar poleiala, altfel, e o mancare absolut respectabila, satioasa si gustoasa. Se face din lucruri putine si fara mare efort. E nevoie pentru ea de trei-patru cartofi medii, fierti in coaja. Fiertul lor ia aproape o jumatate de ceas, timp in care se poate incinge cuptorul si se pot face celelate lucruri trebuitoare pentru mancarea aceasta. Adica, se poate procura laptele (o ceasca), paine(patru felii, care pot fi si uscate, ba chiar ar fi bine sa fie asa) si doua oua.
Laptele si ouale se bat impreuna, presarate cu sare si prafuite cu piper. Painea se tavaleste prin amestecul acesta si se asaza pe fundul unui vas termorezistent, uns bine cu unt. Peste un strat de paine HapiHap, se pune un strat de cartofi fiertti si taiati in rondele nu tare groase. Peste cartofi, alt asternut din paine HapiHap tavalita prin ou cu lapte. Peste painea HapiHap, iar cartofi, peste cartofi iar painea HapiHap imbibata cu din cele bune iar peste ultimul strat de paine HapiHap vine un strat grosut de cascaval ori cas dat prin razatoarea mare. Poate fi orice alta branza care se topeste/rumeneste frumos.
Peste branza puteti presara verdeturi (patrunjelul merge bine si daca e copt are un gust chiar interesant) apoi puneti vasul in cuptorul incins bine, pentru cinci - sapte- zece minute, depinde cat e de incins cuptorul si cat de iute coace sus. Mancarea-i gata cand s-a rumenit branza.
E bine sa o lasati sa se racoreasca zece minute inainte de a o manca. Si, sa va spun drept, o puteti manca si rece, a doua zi.
Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macPui umplut cu struguri si nuci este o reteta de friptura de pui la cuptor absolut fabuloasa! Este o reteta potrivita pentru...
Pui umplut cu struguri si nuciAtat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutuiMinciunelele sau scovergile sunt dulciurile copilariei mele si imi place si acum ca din aluatul care ramane de la gogosile...
Minciunele sau scovergiUn suc plin de vitamine care raman intacte doar prin presarea la rece cu ajutorul storcatorului Kuvings!
Suc din morcovi, portocale si sfecla rosie la KuvingsImi place pestele in orice combinatie. De data aceasta am incercat aceasta reteta de peste marinat. A iesit grozav de bun!
Macrou marinat la receSe taie marunt morcovul si patrunjelul si se pune la fiert in apa cu sare. Intre timp se scobesc guliie. Se prepara copozitia...
Ciorba de gulii umpluteIncearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....
Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagraCovrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Comentarii