Chiftele de gris la cuptor

Pentru chiftelele de gris la cuptor se pune laptele sa fiarba cu un praf de sare si zahar. Cand clocoteste, se toarna grisul cu incetul, sa cada in ploaie.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 ceasca gris
  • 3 cesti lapte
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • 1 galbenus
  • 1 ceasca smantana
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura branza rasa
  • sare.

Mod de preparare

Pentru chiftelele de gris la cuptor se pune laptele sa fiarba cu un praf de sare si zahar. Cand clocoteste, se toarna grisul cu incetul, sa cada in ploaie, amestecand mereu sa nu se faca cocolosi. Se da la o parte, se adauga un galbenus, se amesteca si se rastoarna compozitia pe un fund udat cu apa. Se intinde cu cutitul un strat gros de un deget. Se lasa sa se raceasca. Se taie romburi si se asaza intr-o forma unsa cu unt. Se toarna smantana in care s-a pus putina sare, deasupra se presara branza rasa si se dau la cuptor 20 de minute.


Chiftelele de gris la cuptor se servesc in forma.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci