Concia de zucchine

Se taie zucchinele rondele subtiri, cu ajutorul robotului sau se pot taia si pe lung. Pe un servet de bucatarie se pun rondelele la uscat. In reteta

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Concia de zucchine

Ingrediente

  • 2 kg de zucchini
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 100 ml otet alb
  • ulei pentru prajit
  • ulei de masline extravirgin
  • 100 g seminte de pin
  • busuioc
  • menta
  • oregano
  • 3 catei de usturoi
  • sare piper

Mod de preparare

Còncia se mananca pe paine, pe felii de focaccia, se poate folosi ca garnitura, sau aperitiv, iar daca nu se pune otet, se poate adauga la paste, sau orez (gen salata de paste, sau de orez). Se pastreaza bine la frigider si e mai buna cu cat sta mai mult, desi nu are viata prea lunga
Exista si o varianta napoletana: pe langa ingredientele de mai sus se adauga stafide, cappere, filè de anchois, masline si patrunjel, eventual putin ardei iute.

Se taie zucchinele rondele subtiri, cu ajutorul robotului sau se pot taia si pe lung. Pe un servet de bucatarie se pun rondelele la uscat. In reteta originala, zucchinele trebuie sa stea la uscat 24h, ca sa piarda cat mai multa apa. Eu le-am lasat 3-4 ore. Se pune la incins ulei de arahide si ulei de masline si se prajesc rondelele. Se lasa putin la racit. Intre timp se pregatesc frunzele de menta, busuioc si oregano, pasta de rosii, otetul, sarea, piperul si uleiul extravirgin. Semintele de pin se prajesc si ele putin. Se dilueaza pasta de rosii cu otetul, se pune usturoiul si frunzele rupte cu mana, nu taiate, apoi se pune peste zucchine. Se adauga semintele de pin, se macina niste piper si sare si se amesteca bine. Se completeaza cu ulei extravirgin, dar nu sa le acopere, iar se amesteca, apoi se apasa rondelele, cu dosul unei palete, ca sa stea sub lichid. Ideal ar fi sa se puna o greutate deasupra si sa se lase la macerat pana a doua zi, cand zucchinele trebuie intoarse, toate deodata, ca sa stea si cele care au fost deasupra, dedesubt. Eu nu m-am mai complicat, am pus capacul ermetic si le-am dat la frigider.


Concia se poate face si cu vinete, procedeul e acelasi.

Aceasta reteta a fost adaugata pe forumul culinar.ro de catre Bolognese di Cluj

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Ardei umpluti
Bucataras.RO

Ardei umpluti

O reteta delicioasa de ardei umpluti :-)

Ardei umpluti
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos