Pentru realizarea crochetelor de gris sunt necesare urmatoarele ingrediente: gris, faina, ou, lapte, unt, untura.
Crochete;e de gris se prepara asa: se pune la fiert laptele ; cand clocoteste se toarna grisul putin cate putin, facandu-l sa curga ploaie. Se amesteca neincetat pentru a se evita formarea cocoloaselor, lasand sa fiarba incet pana capata consistenta unei mamaligi moi. Se da la o parte de pe foc, se adauga untul si sarea, se amesteca, iar dupa ce s-a racit, se adauga -oul batut, amestecindu-se bine. Din aceasta compozitie se ia cate o lingura si se formeaza cu mana, tavalind prin faina, crochete de marimea unui mititel. Se prajesc in untura fierbinte.
Se servesc la soteuri.
Alte retete recomandate:
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii