Dovleceii crocanti la cuptor sunt absolut deliciosi. Inveliti intr-o crusta crocanta cu iaurt, dovleceii la cuptor pot fi serviti ca atare sau langa un sos usor de iaurt.
Se curata dovleceii de coaja, se taie in bastonase cu lungime de 12-13 cm si grosime de 1-1,5 cm. Se presara cu sare si se lasa cam 15 minute. Intre timp, se amesteca pesmetul cu telemeaua rasa fin. Se combina uleiul de masline cu iaurtul si se bat putin cu furculita. Se scurge apa lasata de dovlecei si se se zvanta cu hartie absorbanta si se tavalesc, cate trei bastoane odata, in amestecul de iaurt si ulei de masline. Se tavalesc bine-bine si se arunca in farfuria cu pesmet si branza.
Scuturand orizontal farfuria ca sa se rostogoleasca bastonasele de dovlecei, se imbraca pe toate partile in pesmet. Se aseaza pe o tava acoperita cu hartie de copt: Se introduc la cuptorul preincins la 190 de grade Celsius pentru 25 de minute (pana se rumenesc).
Dovleceii crocanti la cuptor se servesc imediat ce s-au racorit putin, cu sos tzatziki si o paine proaspata.
Sursa acestei retete este siteul Retetecalamama.ro
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaA sosit sezonul vezei .Toata lumea alearga sa puna la murat cat mai repede varza. Eu insa o sa va prezint o reteta...
Varza cu carne de porc la tuciDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii