Dovleceii crocanti la cuptor sunt absolut deliciosi. Inveliti intr-o crusta crocanta cu iaurt, dovleceii la cuptor pot fi serviti ca atare sau langa un sos usor de iaurt.
Se curata dovleceii de coaja, se taie in bastonase cu lungime de 12-13 cm si grosime de 1-1,5 cm. Se presara cu sare si se lasa cam 15 minute. Intre timp, se amesteca pesmetul cu telemeaua rasa fin. Se combina uleiul de masline cu iaurtul si se bat putin cu furculita. Se scurge apa lasata de dovlecei si se se zvanta cu hartie absorbanta si se tavalesc, cate trei bastoane odata, in amestecul de iaurt si ulei de masline. Se tavalesc bine-bine si se arunca in farfuria cu pesmet si branza.
Scuturand orizontal farfuria ca sa se rostogoleasca bastonasele de dovlecei, se imbraca pe toate partile in pesmet. Se aseaza pe o tava acoperita cu hartie de copt: Se introduc la cuptorul preincins la 190 de grade Celsius pentru 25 de minute (pana se rumenesc).
Dovleceii crocanti la cuptor se servesc imediat ce s-au racorit putin, cu sos tzatziki si o paine proaspata.
Sursa acestei retete este siteul Retetecalamama.ro
Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaGogosarii in otet sunt foarte gustosi si usor de facut pentru ca nu trebuie opariti. Va trebuie 10 kg de gogosari.
Gogosari in otet pentru iarnaEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiSosul remulat este un acompaniament delicios pentru mancaruri de peste, oua si legume. In maioneza se adauga mustarul,...
Sos remulatMustar de casa. De mentionat ca nu s-au spart toate bobitele, insa nu ma deranjeaza pentru ca oricum nu intentionam sa arate...
Mustar de casaEste o reteta destul de usor de realizat, este gustoasa si este foarte potrivita pentru pranz sau cina.
Cartofi gratinatiConopida (desfacuta bucatele)se fierbe in apa cu sare si cu putin lapte Apoi se paseaza si se amesteca cu restul...
Chiftele din conopidaNu ştiu dacă v-am mai spus,dar pentru mine,micul dejun este obligatoriu.Micul dejun îmi dă energia necesară pentru...
Budinca de paine, oua si suncaDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii