Dovleceii umpluti cu soia sunt o mancare ideala pentru perioadele de post din an.
Granulele de soia se fierb cu o foaie de dafin aproximativ 20 de minute, apoi se lasa sa se scurga foarte bine. Ceapa se taie marunt, se caleste in ulei si cand devine sticloasa se adauga orezul. Se amesteca si se lasa sa se umfle putin si orezul. In amestecul de orez si ceapa se adauga granulele de soia, patrunjelul tocat, un ou, se potriveste cu sare si piper si se umplu dovleceii curatati de seminte si taiati in partea de sus. Dovleceii se umplu cu amestecul de soia si orez, iar deasupra se pune un capac realizat din rosie. Dovleceii se pun intr-o cratita care se umple pe jumatate cu apa, suc de lamaie, foi de dafin si se dau la cuptor pentru 40 de minute. Se servesc calzi sau reci.
Se servesc calzi. Daca nu se adauga ou in umplutura, reteta ardei umpluti cu soia va fi de post.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii