Dovleceii umpluti cu soia sunt o mancare ideala pentru perioadele de post din an.
Granulele de soia se fierb cu o foaie de dafin aproximativ 20 de minute, apoi se lasa sa se scurga foarte bine. Ceapa se taie marunt, se caleste in ulei si cand devine sticloasa se adauga orezul. Se amesteca si se lasa sa se umfle putin si orezul. In amestecul de orez si ceapa se adauga granulele de soia, patrunjelul tocat, un ou, se potriveste cu sare si piper si se umplu dovleceii curatati de seminte si taiati in partea de sus. Dovleceii se umplu cu amestecul de soia si orez, iar deasupra se pune un capac realizat din rosie. Dovleceii se pun intr-o cratita care se umple pe jumatate cu apa, suc de lamaie, foi de dafin si se dau la cuptor pentru 40 de minute. Se servesc calzi sau reci.
Se servesc calzi. Daca nu se adauga ou in umplutura, reteta ardei umpluti cu soia va fi de post.
Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Briose aperitiv cu legume si sunca presata• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaSe curata lamaia de coaja, apoi se taie marunt si se piseaza cu zaharul. Se introduce apoi in vasul cu ceai fierbinte, se...
Punch de lamaieUn blat din biscuiti, un blat pufos si aroma delicata, toate intr-o prajitura foarte simplu de preparat!
Prajitura cu glazura de zmeuraPrunele bine spalate se asaza in borcane de 800 ml. Se masoara cantitarea necesara de lichid de care avem nevoie. 1/3 din...
Compot de prune in otetPateul de nuci este de fapt o pasta de nuci hidratate in care putem pune orice dorim : ceapa verde, usturoi, capere ,...
Pate de nuciIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii