Pentru galustele de branza la cuptor se pun intr-o cratita la foc apa cu untul sau untura si un varf de cutit de sare. Cand dau in clocot se toarna faina.
Pentru galustele de branza la cuptor se pun intr-o cratita la foc apa cu untul sau untura si un varf de cutit de sare. Cand dau in clocot se toarna faina, toata odata, si se amesteca bine pana se desprinde aluatul de pe cratita. Se da la o parte, se mai amesteca putin si cand s-a mai racorit, se adauga pe rand ouale. Compozitia nu trebuie sa fie prea moale. Se pune putin piper si branza rasa. Se pregateste o cratita cu apa clocotita si sare, se ia cu lingurita din compozitie si se da drumul galustelor in apa. Se fierb la foc mic cam 20 de minute, sa nu se sfarime.
Intre timp se pregateste sosul. Se prajeste o lingura buna de faina intr- o lingura de unt, se stinge cu lapte si se face un sos potrivit de legat. Se pune sare si, dupa ce s-a mai racorit, doua linguri de branza rasa. Se asaza galustele intr-o forma cu putin unt, se toarna sosul deasupra, se presara branza si se da la cuptor la foc potrivit, o jumatate de ora.
Galustele cu barnza la cuptor se servesc calde.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii