Gris cu lapte si sirop de fructe

Se pune laptele la fiert si cind clocoteste se adauga grisul in ploaie. Se pune sarea, se lasa sa fiarba un sfert de ora la foc mic, amestecind pe vas

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 l lapte nefiert
  • 1 lingurita de sare
  • 3 linguri de zahar
  • 1 pahar de sirop de fructe

Mod de preparare

Se pune laptele la fiert si cind clocoteste se adauga grisul in ploaie. Se pune sarea, se lasa sa fiarba un sfert de ora la foc mic, amestecind pe vas, ca sa nu se prinda de fundul lui, se adauga zaharul si se mai clocoteste un minut.

Se ia vasul de pe foc, se rastoarna grisul intr-un castron umezit cu apa si se lasa la rece.

Se serveste taiat felii, cu mult sirop fructe pus deasupra. Grisul se poate parfuma cu vanilie.
Pofta buna!

Alte retete culinare

recomandate:

Prajitura cu visine

Dulceata de visine

Dulceata de capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc