Pentru mamaliga simpla fiarta pune ceaunul cu apa la fiert. Separat se pregateste malaiul proaspat cernut. Cand apa da in fiert, se adauga o lingurita de sare.
Pentru mamaliga simpla fiarta pune ceaunul cu apa la fiert. Separat se pregateste malaiul proaspat cernut. Cand apa da in fiert, se adauga o lingurita de sare si se presara putin malai. Dupa cateva minute, cand apa clocoteste se toarna tot malaiul deodata si se despica movilita de malai in doua cu facaletul. Se lasa sa fiarba cu incetul circa o jumatate de ora. Apoi se amesteca bine de tot, apasand cu facaletul spre peretii ceaunului. Daca mamaliga pare prea moale, se mai presara putin malai, amestecand continuu. La sfirsit se tine facaletul drept in mamaliga si se freaca repede intre palme. Apoi se scoate. Daca iese curat, inseamna ca mamaliga este fiarta.
Daca se lipeste mamaliga de el, se mai lasa sa fiarba. Se moaie in apa o lingura de lemn si se aduna mamaliga, paturind-o dinspre margini. Se mai lasa cateva clipe pe masina pentru a se rascoace la fund si pentru a se rasturna usor. Se apuca bine ceaunul de urechi cu o carpa, se scutura de cateva ori in laturi si se rastoarna mamaliga pe un fund de lemn, pregatit la indemana (nu pe farfurie ca sa nu cruzeasca mamaliga). Se taie felii cu ajutorul unei sfori curate sau cu un cutit de lemn.
Mamaliga fiarta poate fi servita cu tocanita, cu peste, cu branza si smantana, etc.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii