Mamaliga simpla fiarta

Pentru mamaliga simpla fiarta pune ceaunul cu apa la fiert. Separat se pregateste malaiul proaspat cernut. Cand apa da in fiert, se adauga o lingurita de sare.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g malai
  • 1  l apa
  • 1 lingurita sare.

Mod de preparare

Pentru mamaliga simpla fiarta pune ceaunul cu apa la fiert. Separat se pregateste malaiul proaspat cernut. Cand apa da in fiert, se adauga o lingurita de sare si se presara putin malai. Dupa cateva minute, cand apa clocoteste se toarna tot malaiul deodata si se despica movilita de malai in doua cu facaletul. Se lasa sa fiarba cu incetul circa o jumatate de ora. Apoi se amesteca bine de tot, apasand cu facaletul spre peretii ceaunului. Daca mamaliga pare prea moale, se mai presara putin malai, amestecand continuu. La sfirsit se tine facaletul drept in mamaliga si se freaca repede intre palme. Apoi se scoate. Daca iese curat, inseamna ca mamaliga este fiarta.
Daca se lipeste mamaliga de el, se mai lasa sa fiarba. Se moaie in apa o lingura de lemn si se aduna mamaliga, paturind-o dinspre margini. Se mai lasa cateva clipe pe masina pentru a se rascoace la fund si pentru a se rasturna usor. Se apuca bine ceaunul de urechi cu o carpa, se scutura de cateva ori in laturi si se rastoarna mamaliga pe un fund de lemn, pregatit la indemana (nu pe farfurie ca sa nu cruzeasca mamaliga). Se taie felii cu ajutorul unei sfori curate sau cu un cutit de lemn.


Mamaliga fiarta poate fi servita cu tocanita, cu peste, cu branza si smantana, etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc