Pentru mamaliga simpla fiarta pune ceaunul cu apa la fiert. Separat se pregateste malaiul proaspat cernut. Cand apa da in fiert, se adauga o lingurita de sare.
Pentru mamaliga simpla fiarta pune ceaunul cu apa la fiert. Separat se pregateste malaiul proaspat cernut. Cand apa da in fiert, se adauga o lingurita de sare si se presara putin malai. Dupa cateva minute, cand apa clocoteste se toarna tot malaiul deodata si se despica movilita de malai in doua cu facaletul. Se lasa sa fiarba cu incetul circa o jumatate de ora. Apoi se amesteca bine de tot, apasand cu facaletul spre peretii ceaunului. Daca mamaliga pare prea moale, se mai presara putin malai, amestecand continuu. La sfirsit se tine facaletul drept in mamaliga si se freaca repede intre palme. Apoi se scoate. Daca iese curat, inseamna ca mamaliga este fiarta.
Daca se lipeste mamaliga de el, se mai lasa sa fiarba. Se moaie in apa o lingura de lemn si se aduna mamaliga, paturind-o dinspre margini. Se mai lasa cateva clipe pe masina pentru a se rascoace la fund si pentru a se rasturna usor. Se apuca bine ceaunul de urechi cu o carpa, se scutura de cateva ori in laturi si se rastoarna mamaliga pe un fund de lemn, pregatit la indemana (nu pe farfurie ca sa nu cruzeasca mamaliga). Se taie felii cu ajutorul unei sfori curate sau cu un cutit de lemn.
Mamaliga fiarta poate fi servita cu tocanita, cu peste, cu branza si smantana, etc.
Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoiSe potriveste pentru zilele senine de vara, este fara coacere, iar efortul este minim. Retete dietetice
Prajitura cu jeleu de cirese si crema de friscaO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiRetete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoiAm facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiIdeal de facut si o mancare delicioasa.
Sufleu de dovlecel cu legumeEste o reteta destul de usor de realizat, este gustoasa si este foarte potrivita pentru pranz sau cina.
Cartofi gratinatiRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorUn desert mai simplu nici ca se poate. Super pufosenie si cu fructe rezulta un dulce perfect langa o cafea, un ceai sau...
Pandispan cu visine
Comentarii