Mamaliga pripita la ceaun

Mamaliga pripita se serveste la masa langa ochiuri, branza cu smantana, topitura etc. Este gustoasa.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g malai
  • 1  l apa
  • 1 Iingurita sare.

Mod de preparare

Pentru mamaliga pripita se pune ceaunul cu apa la fiert. Cand apa este fierbinte se pune sare si se presara putin malai. La primele clocote, se introduce malaiul (cernut si pregatit la indemana) lasandu-i sa cada in ceaun in forma de ploaie si amestecand continuu cu facaletul. Daca mamaliga pare destul de tare, nu se mai adauga malai (trebuie sa se tina seama ca mamaliga se mai ingroasa la fiert), dar se amesteca mai departe apasand cu facaletul spre peretii ceaunului.
Cand mamaliga este destul de fiarta, se scoate facaletul, se curata cu o lingura de lemn udata in apa, apoi tot cu lingura se strange mamaliga dinspre margini si se mai lasa o clipa pe foc. Dupa ce au mai rabufnit de cateva ori aburii, se apuca ceaunul cu o carpa de urechi, se scutura de cateva ori si se rastoarna pe un fund curat de lemn.


Mamaliga pripita este mai moale decat mamaliga fiarta si se serveste la masa langa ochiuri, branza cu smantana, topitura etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori