Mamaliga pripita se serveste la masa langa ochiuri, branza cu smantana, topitura etc. Este gustoasa.
Pentru mamaliga pripita se pune ceaunul cu apa la fiert. Cand apa este fierbinte se pune sare si se presara putin malai. La primele clocote, se introduce malaiul (cernut si pregatit la indemana) lasandu-i sa cada in ceaun in forma de ploaie si amestecand continuu cu facaletul. Daca mamaliga pare destul de tare, nu se mai adauga malai (trebuie sa se tina seama ca mamaliga se mai ingroasa la fiert), dar se amesteca mai departe apasand cu facaletul spre peretii ceaunului.
Cand mamaliga este destul de fiarta, se scoate facaletul, se curata cu o lingura de lemn udata in apa, apoi tot cu lingura se strange mamaliga dinspre margini si se mai lasa o clipa pe foc. Dupa ce au mai rabufnit de cateva ori aburii, se apuca ceaunul cu o carpa de urechi, se scutura de cateva ori si se rastoarna pe un fund curat de lemn.
Mamaliga pripita este mai moale decat mamaliga fiarta si se serveste la masa langa ochiuri, branza cu smantana, topitura etc.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii