Se pune apa sa fiarba si cand este calda bine, se adauga malaiul in ploaie. Se amesteca continuu cu facaletul in ceaun, se pune sarea si se lasa sa f
Se pune apa sa fiarba si cand este calda bine, se adauga malaiul in ploaie. Se amesteca continuu cu facaletul in ceaun, se pune sarea si se lasa sa fiarba jumatate de ora la foc mic. Se amesteca din cind in cind, pentru ca mamaliga sa nu se afume sau sa se prinda de fundul ceaunului.
Se adauga untul cand este aproape fiarta si se mai fierbe putin.
Mamaliga se rastoarna pe un fund de lemn sau pe o farfurie mare si se serveste calda.
Se poate manca cu ciulama de ciuperci, hribi cu usturoi, varza calita cu ciolan afumat, sarmalute, tocanita etc. Va recomandam si alte retete culinare:
Tocanita cu ardei copti si pui
Tocana de ciuperci de padure
Tocanita de vita
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii