Musaca gustoasa de vinete

Pentru musaca de vinete se aleg vinete mijlocii. Se taie fara sa se curete, in felii groase de un deget. Se oparesc cu apa sarata.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Musaca gustoasa de vinete

Ingrediente

  • 4 vinete mijlocii
  • 750 g carne macra
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 2 cepe
  • 1 ou
  • 2 linguri smantana
  • sare
  • piper
  • 4 linguri untura
  • 2 linguri faina
  • 1 Iingura pesmet
  • 4 rosii sau
  • 1 lingura bulion
  • 1 ceasca zeama de carne sau
  • apa.

Mod de preparare

Pentru musaca de vinete se aleg vinete mijlocii. Se taie fara sa se curete, in felii groase de un deget. Se oparesc cu apa sarata si se asaza sub un fund cu o greutate pe el, ca sa se scurga. Se da prin masina carnea impreuna cu morcovul si cartoful crud. Se prajeste carnea si ceapa taiata marunt cu o lingura de untura. Dupa ce s-a racorit putin, se adauga un ou, smantana, sare si piper. Se scot vinetele de sub teasc, se zvanta cu un servet, se dau prin faina si se prajesc in untura, fiecare felie pe ambele parti, Vinetele se pot praji si fara a fi oparite.
Intr-o cratita unsa cu untura si presarata cu pesmet se asaza un rand de vinete, un strat de carne, si asa mai departe, pana se ispravesc carnea si vinetele. Este de preferat ca ultimul strat sa fie de vinete. Deasupra se toarna o ceasca de zeama de carne cu o lingura de bulion de rosii, sau se prin cateva rosii taiate felii. Se da la cuptor sa scada. Cand este gata, se rastoama pe o farfurie. Pentru a economisi untura si totodata pentru ca mancarea sa fie mai usoara, se pot pregati vinetele neprajite in untura. Astfel, vinetele taiate felii se prajesc usor, pe ambele parti, direct pe plita potrivit de incinsa. Pe masura ce se rumenesc, se pun intr-un castron presarate cu putina sare.
Se acopar si se tin sa se abureasca pana ce se pregateste carnea pentru musaca de vinete. Se face apoi musacaua la fel ca mai sus.


Musaca de vinete se serveste calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide