Pentru musaca de vinete se aleg vinete mijlocii. Se taie fara sa se curete, in felii groase de un deget. Se oparesc cu apa sarata.
Pentru musaca de vinete se aleg vinete mijlocii. Se taie fara sa se curete, in felii groase de un deget. Se oparesc cu apa sarata si se asaza sub un fund cu o greutate pe el, ca sa se scurga. Se da prin masina carnea impreuna cu morcovul si cartoful crud. Se prajeste carnea si ceapa taiata marunt cu o lingura de untura. Dupa ce s-a racorit putin, se adauga un ou, smantana, sare si piper. Se scot vinetele de sub teasc, se zvanta cu un servet, se dau prin faina si se prajesc in untura, fiecare felie pe ambele parti, Vinetele se pot praji si fara a fi oparite.
Intr-o cratita unsa cu untura si presarata cu pesmet se asaza un rand de vinete, un strat de carne, si asa mai departe, pana se ispravesc carnea si vinetele. Este de preferat ca ultimul strat sa fie de vinete. Deasupra se toarna o ceasca de zeama de carne cu o lingura de bulion de rosii, sau se prin cateva rosii taiate felii. Se da la cuptor sa scada. Cand este gata, se rastoama pe o farfurie. Pentru a economisi untura si totodata pentru ca mancarea sa fie mai usoara, se pot pregati vinetele neprajite in untura. Astfel, vinetele taiate felii se prajesc usor, pe ambele parti, direct pe plita potrivit de incinsa. Pe masura ce se rumenesc, se pun intr-un castron presarate cu putina sare.
Se acopar si se tin sa se abureasca pana ce se pregateste carnea pentru musaca de vinete. Se face apoi musacaua la fel ca mai sus.
Musaca de vinete se serveste calda.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii