Oua prajite in orez

Jumatate din ceapa tocata marunt se caleste intr-o lingura de ulei, se adauga orezul si de doua ori atata apa. Se adauga cubul de supa si se firbe pan

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g orez
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 cub supa de pasare
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 100 g cascaval Trapist ras
  • 8 oua
  • sare
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Jumatate din ceapa tocata marunt se caleste intr-o lingura de ulei, se adauga orezul si de doua ori atata apa. Se adauga cubul de supa si se firbe pana cand orezul se inmoaie bine. Intre timp, in alt vas se caleste cealalta jumatate de ceapa in uleiul ramas, se adauga pasta de rosii si se face un sos de rosii.

Daca orezul s-a inmuiat se adauga sosul de rosii si jumatate din cascavalul ras, apoi se pune totul intr-un vas pentru cuptor.

Se fac cateva adancituri in orez cu un polonic umed si in fiecare se pune cate un ou. Deasupra se presara restul de cascaval. Se coace pana cand albusul oualor se intareste.

Se serveste cu castraveti murati.
Alte retete legume recomandate

Ciuperci umplute

Rulada cu spanac

Tocanita de urzici

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri fragede cu branza

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Rulouri fragede cu branza
Gogosari in otet pentru iarna

Gogosari in otet pentru iarna

Gogosarii in otet sunt foarte gustosi si usor de facut pentru ca nu trebuie opariti. Va trebuie 10 kg de gogosari.

Gogosari in otet pentru iarna
Ciorba de perisoare din carne de pui

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de perisoare din carne de pui
1
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Briose aperitiv cu legume si sunca presata
2
Aperitive cu legume

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Ciorba de fasole in bol de paine
3
Ciorbe

Ciorba de fasole in bol de paine

Ciorba de fasole in bol de paine este o metoda ingenioasa de a prezenta ciorba. Dar in esenta ciorba de fasole cu costita...

Ciorba de fasole in bol de paine
Supa crema de broccoli cu crutoane
4
Supe de legume

Supa crema de broccoli cu crutoane

Supa crema de broccoli cu crutoane este delicioasa, sanatoasa si perfecta in zilele de post.

Supa crema de broccoli cu crutoane
Supa crema de mazare verde cu avocado si menta verde
5
Supe de legume

Supa crema de mazare verde cu avocado si menta verde

Am incercat aceasta supa crema si a iesit delicioasa, cremoasa si aromata cu iz de menta si usor de usturoi, o reteta pentru...

Supa crema de mazare verde cu avocado si menta verde
Parteneri
Desert cozonaci cu smantana in aluat
Bucataras.RO

Desert cozonaci cu smantana in aluat

Aluaturi de casa Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Savori urbane. A iesit un cozonac foarte bun. Desigur, eu i-am...

Desert cozonaci cu smantana in aluat
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia