Pachetele din vinete umplute cu legume

Pachetele din vinete umplute cu legume este o reteta eleganta si simpla. Ingredientele necesare pentru reteta sunt: vinete, rosii, condimente

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 vinete lunguiete
  • 2 rosii bine copate
  • zeama de lamaie
  • 2 linguri de ulei
  • marar
  • sare
  • piper
  • Pentru sos iti trebuie:
  • 2 rosii coapte
  • 2 linguri ulei
  • busuioc
  • sare
  • piper
  • condimente

Mod de preparare

Pachetelele din vinete umplute cu legume este o mancare aperitiv delicioasa. Trebuie sa spalam si sa taiem vinetele fasii de aproximativ 15 cm lungime, apoi sa le stropim cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze. Rosiile urmeaza a fi taiate rondele apoi condimentate cu sare si piper si marar. Asezam capetele a doua fasii de vinete incrucisate una peste alta, adaugam o felie de rosie, acoperim cu cealalta fasie, apoi se mai adauga o felie de rosie si se acopera cu cealalta fasi ca sa obtii un pachetel. Pachetelul se sigileaza cu o scobitoare. Asa procedam pana terminam toate feliile de vinete. Cand sunt gata le stropim cu ulei, le condimentam cu sare si le asezam pe gratarul bine incins pana se rumenesc pe toate partile.

Sosul pentru pachetele:

Decojim rosiile, le taiem cubuleta, le amestecam cu rosii, ulei, usturoi. Le condimentam cu sare, piper si le dam un plus de gust cu frunze de busuioc. Acest sos se pune peste pachetele.


Alte retete cu vinete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Lichior de bere de casa
1
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
2
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
3
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
4
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Prajitura cu prune
5
Prajituri

Prajitura cu prune

Pregatiti in prealabil prunele - spalati-le si taiati-le in jumate pentru a scoate samburii. Bateti bine ouale cu zaharul....

Prajitura cu prune
Parteneri
Ratatouille cu pui
Bucataras.RO

Ratatouille cu pui

Azi vă propun o delicatesă din bucătăria franțuzească, mai ales că piețele abundă de legume și verdețuri...

Ratatouille cu pui
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia