Pasta falsa de creier

Ceapa se curata, se razuieste si se caleste cu putin ulei. Se ia de pe foc, apoi se adauga drojdia inmuiata in lapte, 3 linguri de pesmet, un sfert l

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceapa potrivita
  • 1 pachet mic de drojdie
  • pesmet
  • 2 oua
  • 120 ml lapte
  • ulei
  • dupa gust sare si piper

Mod de preparare

Ceapa se curata, se razuieste si se caleste cu putin ulei. Se ia de pe foc, apoi se adauga drojdia inmuiata in lapte, 3 linguri de pesmet, un sfert lingurita de sare, piper macinat. Punem inapoi pe foc si fierbem pe foc mic, amestecand continuu, inca 2-3 minute, pana cand pesmetul se inmoaie. Se ia putin din cantitate, peste care se adauga ouale batute, se amesteca bine, iar cu acest amestec se ingroasa toata compozitia, pana devine o pasta. Se consuma calda, cu garnitura de legume pregatite in abur. Se pastreaza in frigider. Avantajul acestei creme este nu doar faptul ca seamana foarte bine la gust cu pasta de creier, ci este si foarte bogata in complexul de vitamine B.
Alte retete bucatarie recomandate

Legume la cuptor

Mancare de mazare

Ciuperci la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc