1. Se amesteca faina cu sarea, se adauga margarina taiata cubulete si se framanta cu degetele pana obtii un aluat sfaramicios. Se adauga apa putin cat
1. Se amesteca faina cu sarea, se adauga margarina taiata cubulete si se framanta cu degetele pana obtii un aluat sfaramicios. Se adauga apa putin cate putin si se continua framantarea pana ce aluatul nu mai este lipicios. Se lasa la rece 30 de minute, apoi se intinde o foaie si se imbraca o tava cu diametrul de 20 cm, unsa si tapetata. Se intepe foaia cu furculita in cateva locuri si se coace in cuptorul preincalzit circa 10 minute.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macNu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...
Supa crema de usturoiZiua buna,dragi bucatarasi! Da,stiu,am aproape un an de lipsa de aici,dar o problema serioasa de sanatate,m-a tinut departe...
Pizza Margherita cu blat de conopidaIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii