Placinta cu spanac

Placinta cu spanac este o delicioasa gustare de primavara. Pentru a pregati aceasta reteta cu spanac aveti nevoie de aluat deplacinta sau de foietaj, oua, nucsoara, mac

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu spanac

Ingrediente

  • 500 gr spanac proaspat/congelat tocat
  • o cutie de branza ricotta (250 gr)
  • 4 oua
  • 400-450 gr aluat de foietaj
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • jumatate de lingurita de nuscoara
  • o lingurita de seminte de mac

Mod de preparare

Aluatul de foietaj se decongeleaza in prealabil, apoi se taie un dreptunghi de aprox. 32/22 (inseamna cam jumatate din foaia intreaga de aluat). Din acest dreptunghi tai o margine de 1 cm si o lipesti peste dreptunghiul ramas. Intepi din loc in loc cu furculita, pentru a nu se umfla prea tare cand se coace. "Rama" astfel obtinuta, se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 220 de grade pentru 15 min, pana cand se rumeneste putin.

In rastimpul asta, spanacul se caleste in 3 linguri de ulei, tot pentru 15 min. Se pune intr-o sita si se scurge cat mai bine zeama. Amesteci apoi spanacul cu ricotta si condimentele.

Aluatul il apesi daca s-a umflat si torni deasupra umplutura. "Rama" o pensulezi cu putina apa si presari mac. Cu ajutorul gurii unui pahar trasezi 4 cercuri. Cu o lingura, scoti spanacul din perimetrul cercului desenat si il redistribui. In fiecare dintre cele 4 adancituri pui cate un ou si apoi pui totul la cuptor (tot la 220 de grade) pentru inca 15-20 de min pana cand se intareste albusul oualelor.


Placinta se serveste calda. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide