Rosii umplute, cu orez

Se fierbe orezul 6 minute in apa clocotita, cu putina sare. Se adauga 50 g de unt, amestecand continuu. Se acopera si se cuptor, la foc mic, circa 25

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 7 rosii
  • 1 cana de orez
  • 2 oua
  • 150 g cascaval ras
  • 1/2 pachet de unt
  • 1 ceapa
  • 2 linguri de patrunjel tocat marunt

Mod de preparare

Se fierbe orezul 6 minute in apa clocotita, cu putina sare. Se adauga 50 g de unt, amestecand continuu.

Se acopera si se cuptor, la foc mic, circa 25 de minute.

Ouale se fierb tari, se decojesc si se toaca marunt, dupa

care se amesteca bine cu orezul fiert, patrunjelul si ceapa tocata, calita in unt.

Se potriveste de sare si piper. Se taie un capacel fiecarei rosii si se umplu cu amestecul preparat.

Rosiile se aseaza apoi intr-un vas uns cu unt, se adauga

bucatele de unt si se presara cu cascaval ras, lasandu-se la cuptor inca aproximativ o jumatate de ora.
Pofta buna!

Alte retete culinare cu rosii:

Supa de rosii cu galuste

Ciorba de rosii

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci