Sarmale cu urda

Pentru sarmalele cu urda orezul se spala si se fierbe pe jumatate, apoi se pune peste orez ceapa taiata marunt si calita cu ulei si morcovul ras pe razatoarea marunta.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr orez
  • 500 g urda
  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • 2 legaturi de marar
  • sare
  • piper
  • delicat
  • frunze de sfecla
  • 500 ml ulei

Mod de preparare

Pentru sarmalele cu urda orezul se spala si se fierbe pe jumatate, apoi se pune peste orez ceapa taiata marunt si calita cu ulei si morcovul ras pe razatoarea marunta, se adauga urda si condimentele, se da gust, apoi se aseaza in frunze si le rulam. Se dau la fiert cu apa si cu un pahar de suc de rosii.


Aceste sarmale de post cu urda se servesc cu mamaliguta si smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci