Sufleu de spanac cu smantana si branza

Pentru sufleul de spanac cu smantana si branza se fierbe spanacul si se toaca. Se infierbanta intr-o cratita o lingura de unt, se adauga faina.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg spanac
  • 2 linguri unt
  • 1/2 lingura faina
  • 1/2 ceasca smantana
  • 2 linguri branza rasa
  • 3 oua
  • sare.

Mod de preparare

Pentru sufleul de spanac cu smantana si branza se fierbe spanacul si se toaca. Se infierbanta intr-o cratita o lingura de unt, se adauga faina si se lasa sa se ingalbeneasca, se pune spanacul, se tine cateva minute pe foc si se adauga cate putin smantana, amestecand mereu. Se da la o parte si se amesteca cu branza rasa. Se potriveste de sare. Cand incepe sa se racoreasca, se adauga galbenusurile puse pe rand si la urma albusurile batute spuma. Se unge o forma bine cu unt si se toarna compozitia. Se stropeste cu unt, se presara brinza rasa si se da la cuptor. Se tine trei sferturi de ora la foc bun, pana creste frumos.


Sufleul de spanac cu smantana si branza se serveste in forma.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc