Ciuperci de padure proaspete se gasesc rar si-s scumpe. Nu-i bai, ca se gasesc mereu din cele uscate – hribi, galbiori, trambita piticului â
Ciuperci de padure proaspete se gasesc rar si-s scumpe. Nu-i bai, ca se gasesc mereu din cele uscate – hribi, galbiori, trambita piticului – care-s bune tare in mancaruri, pe post de condiment cu gust de muschi si licheni, cu miros de frunze moarte si seva noua. Datorita lor, poti „pacali” oricand o tocana din champignon de la piata sa semene cu o tocana de hribi, de exemplu. E destul sa pui cateva aschii de hribi uscati la inmuiat in apa calduta. Le lasi acolo cinci-zece minute.intre timp speli repede-repede, cub jet de apa, o caciula de champignon tinere si crude. Repede, pentru ca daca le tii mult sub apa, se ingreuneaza si nu-i bine. Apoi, tai in sferturi ciupercile proaspete. Pe cele mai mici le poti lasa intregi. Tai doua cepe solzisori si faci la fel cu doi catei de usturoi. Pui ceapa, ustuoiul si ciupercile de padure tocate marunt intr-o lingura de ulei, pe foc molcom, pentru zece minute. Amesteci mereu. Adaugi apoi ciupercile proaspete si o ceasca de apa. Pui capacul si astepti zece minute, nu mai mult. Faci pentru tocana o ingrosala mai subtire, adica la patru linguri de smantana pui doar o lingurita de faina in loc sa pui doua linguri, cum ar face cineva care vrea sa tencuiasca un perete cu ingrosala de tocana. Torni apa rece peste ingrosala, cam trei linguri. Pui apoi in ea trei linguri de zeama fierbinte, din oala si amesteci bine. Asta-i o taina care, daca-i folosita, impiedica smantana sa se branzeasca. Dupa ce torni ingrosala peste ciuperci, dai focul si mai mic si lasi mancarea sa bolboroseasca doua-trei minute.
La urma, patrunjel verde, proaspat ori din saramura, ori congelat, e bun oricum. Si paine HapiHap prajita sa ai la indemana, sa ai cu ce intinde-n tocana la urma, dupa ce ai ispravit de mancat ciupercile.
Alte retete recomandate:
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaA sosit sezonul vezei .Toata lumea alearga sa puna la murat cat mai repede varza. Eu insa o sa va prezint o reteta...
Varza cu carne de porc la tuciDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii