Tocanita de ciuperci pleurotus

Mie imi plac foarte mult ciupercile si mai ales tocanitele. Cea mai gustoasa mancarica iese atunci cand folosim mai multe tipuri de ciuperci champigno

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tocanita de ciuperci pleurotus

Ingrediente

  • 500 g ciuperci proaspete
  • 2 legaturi ceapa verde
  • ½ kg rosii coapte
  • 1 legatura patrunjel
  • Ulei de masline
  • 1 lingura pasta de tomate
  • Malai pentru mamaliga
  • Apa
  • Vegeta
  • Condimente
  • Cimbru
  • Cateva foi de dafin
  • Piper alb
  • Cativa catei de usturoi

Mod de preparare

Mie imi plac foarte mult ciupercile si mai ales tocanitele. Cea mai gustoasa mancarica iese atunci cand folosim mai multe tipuri de ciuperci champignons, bureti, iutari si altele. Se spala ciupercile sub jet de apa rece. Rosiile se oparesc si se decojesc. Ceapa si ciupercile se toaca mai marunt iar rosiile se dau prin masina sau se mixeaza. Puteti taia ciupercile felii subtiri pentru un aspect deosebit. Calim ceapa in uleiul incins dupa care adaugam ciupercutele si le lasam pana mai scade din zeama. Spre finalul fierberii se pune pasta de tomate desfacuta in sucul de rosii impreuna cu usturoiul tocat. Se potriveste de sare si condimente dupa care se da la cuptor. Dupa ce inchidem focul punem si patrunjelul tocat. Eu nu pun apa deloc, ciupercile isi lasa zeama si impreuna cu sucul de rosii este suficient pentru cu gust deosebit. Este buna atat calda cat si rece. Pentru mamaliga se pune apa la fiert cu putina sare si ulei si se toarna in ploaie malaiul. Eu il mai pun si de la inceput, inainte de a incepe sa fiarba si sigur nu am surpriza sa faca cocoloase. Amestecam continuu pana este gata. Clatiti niste boluri cu apa rece, le scurgeti si apoi puneti mamaliga si nivelati usor.


Dupa ce s-a racit putin o rasturnati pe o farfurie intinsa si asezati tocanita de jur imprejur.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide