Mie imi plac foarte mult ciupercile si mai ales tocanitele. Cea mai gustoasa mancarica iese atunci cand folosim mai multe tipuri de ciuperci champigno
Mie imi plac foarte mult ciupercile si mai ales tocanitele. Cea mai gustoasa mancarica iese atunci cand folosim mai multe tipuri de ciuperci champignons, bureti, iutari si altele. Se spala ciupercile sub jet de apa rece. Rosiile se oparesc si se decojesc. Ceapa si ciupercile se toaca mai marunt iar rosiile se dau prin masina sau se mixeaza. Puteti taia ciupercile felii subtiri pentru un aspect deosebit. Calim ceapa in uleiul incins dupa care adaugam ciupercutele si le lasam pana mai scade din zeama. Spre finalul fierberii se pune pasta de tomate desfacuta in sucul de rosii impreuna cu usturoiul tocat. Se potriveste de sare si condimente dupa care se da la cuptor. Dupa ce inchidem focul punem si patrunjelul tocat. Eu nu pun apa deloc, ciupercile isi lasa zeama si impreuna cu sucul de rosii este suficient pentru cu gust deosebit. Este buna atat calda cat si rece. Pentru mamaliga se pune apa la fiert cu putina sare si ulei si se toarna in ploaie malaiul. Eu il mai pun si de la inceput, inainte de a incepe sa fiarba si sigur nu am surpriza sa faca cocoloase. Amestecam continuu pana este gata. Clatiti niste boluri cu apa rece, le scurgeti si apoi puneti mamaliga si nivelati usor.
Dupa ce s-a racit putin o rasturnati pe o farfurie intinsa si asezati tocanita de jur imprejur.
Alte retete recomandate:
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaA sosit sezonul vezei .Toata lumea alearga sa puna la murat cat mai repede varza. Eu insa o sa va prezint o reteta...
Varza cu carne de porc la tuciDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii