Turta munteneasca

Turta munteneasca nu este altceva decat o budinca de branza la cuptor. Se prepara foarte usor, si este delicioasa, perfecta pentru un aperitiv sau masa principala.

Complexitate
redusa
Turta munteneasca

Ingrediente

  • 2 linguri unt
  • 1 cana cu lapte cald
  • 1 lingura faina
  • sare
  • piper
  • 2 linguri pesmet fin
  • 4-5 oua
  • 150g branza

Mod de preparare

Laptele si untul se incalzesc, apoi se adauga faina si pesmetul si se amesteca bine, ca sa se omogenizeze. Se adauga sare si piper si se amesteca in continuare ca sa nu se faca cocoloase.

Galbenusurile se mixeaza putin, dupa care li se adauga branza, si apoi laptele cu faina.

Albusurile se bat spuma tare si se adauga la amestecul de mai sus, amestecand usor.

Ungem o tava potrivita pentru cuptor cu unt din abundenta, turnam aluatul in ea, si o dam la cuptor la foc mediu pana se intareste.


Turta munteneasca cu branza se serveste calda, cu smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci