Turta munteneasca nu este altceva decat o budinca de branza la cuptor. Se prepara foarte usor, si este delicioasa, perfecta pentru un aperitiv sau masa principala.
Laptele si untul se incalzesc, apoi se adauga faina si pesmetul si se amesteca bine, ca sa se omogenizeze. Se adauga sare si piper si se amesteca in continuare ca sa nu se faca cocoloase.
Galbenusurile se mixeaza putin, dupa care li se adauga branza, si apoi laptele cu faina.
Albusurile se bat spuma tare si se adauga la amestecul de mai sus, amestecand usor.
Ungem o tava potrivita pentru cuptor cu unt din abundenta, turnam aluatul in ea, si o dam la cuptor la foc mediu pana se intareste.
Turta munteneasca cu branza se serveste calda, cu smantana.
Retete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiDeserturi de vara Retete dietetice
Clatite cu capsuni si ciocolataPrajitura Carpati este una dintre prajiturile care erau prezente pe masa in zilele de sarbatoare atunci cand eram mica. Desi...
Prajitura CarpatiRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiO prajitura fina, satioasa si plina de savoare. Data viitoare voi face portie dubla :) Reteta de inspiratie:...
Prajitura cu nuca SumegiMena cea cu gropite si plina de veselie, asa-i fata asta de la care am preluat reteta...pe cuvant de onoare ca-i o prajitura...
Prajitura MenaImi place sosul de usturoi verde, este o imbinare dintre ostropel si sosul bechamel, foarte placut la gust si bun la diverse...
Perisoare in sos de usturoi verdeReteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...
Spuma de capsuni
Comentarii