Turta munteneasca nu este altceva decat o budinca de branza la cuptor. Se prepara foarte usor, si este delicioasa, perfecta pentru un aperitiv sau masa principala.
Laptele si untul se incalzesc, apoi se adauga faina si pesmetul si se amesteca bine, ca sa se omogenizeze. Se adauga sare si piper si se amesteca in continuare ca sa nu se faca cocoloase.
Galbenusurile se mixeaza putin, dupa care li se adauga branza, si apoi laptele cu faina.
Albusurile se bat spuma tare si se adauga la amestecul de mai sus, amestecand usor.
Ungem o tava potrivita pentru cuptor cu unt din abundenta, turnam aluatul in ea, si o dam la cuptor la foc mediu pana se intareste.
Turta munteneasca cu branza se serveste calda, cu smantana.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii