Vinete umplute cu smantana si cascaval

Se taie vinetele pe lungime, se scobesc, iar miezul se toaca marunt. Se topeste untul, se adauga faina, se caleste pe foc potrivit 2-3 minute, apoi s

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 vinete
  • 60 g cascaval ras
  • 1/4 pachet de unt
  • 2 linguri de faina
  • 1/4 I lapte
  • 1/2 cutie smantana
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se taie vinetele pe lungime, se scobesc, iar miezul se toaca

marunt.

Se topeste untul, se adauga faina, se caleste pe foc potrivit 2-3 minute, apoi se incorporeaza laptele, amestecand continuu, pana se obtine un sos foarte

consistent.

Se adauga smantana si miezul vinetelor, dupa care se potriveste de sare si piper.

Se umplu vinetele cu aceasta compozitie.

Se presara cu cascavalul ras si se introduc pentru o ora la cuptor.
Se servesc fierbinti.

Pofta buna!

Alte retete culinare gasiti aici:

Salata de vinete cu maioneza

Vinete umplute cu carne

Vinete coapte

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci