Astazi o sa-ti pregatesc midii. Midii cu lapte de cocos. Stai alaturi de mine, iti garantez c-o sa-ti placa.
Curata midiile sub un jet de apa rece, folosindu-te de un burete sau de o perie de sarma pentru a indeparta orice urma de nisip de pe exterior.
Pune midiile intr-o punga, umple-o cu apa si agitat-o bine – midiile se vor lovi intre ele si astfel se va elimina orice urma de nisip din interior.
Rastoarna midiile intr-o sita si spala-le bine in 4-5 ape.
Arunca-le pe cele care sunt deschise si nu vor sa se inchida (acelea sunt deja moarte si trebuie sa eviti sa le consumi pentru ca risti o toxinfectie alimentara: le poti incerca daca sunt vii ciocanindu-le intre ele).
Toaca usturoiul si salota cubulete. Adauga untul si uleiul de masline intr-o tigaie cu suprafata non aderenta. Soteaza ceapa si usturoiul. Adauga firicelele de cimbru, lemongrass taiat marunt si midiile. Adauga capacul si agita putin tigaia. Stinge cu vinul alb si lasa-l sa se reduca.
Potriveste de sare si piper si adauga ardeiul iute taiat rondele. Adauga laptele de cocos si pune inapoi capacul. Lasa cateva minute pe foc. Midiile se vor desface in aburii creati.
Adauga rosiile cuburi si cateva grame de zahar daca este nevoie, pentru a mai taia din aciditate.
Ia capacul la o parte si aruncati midiile care nu s-au deschis.
Serveste midiile alaturi de patrunjel sau coriandru proaspat tocat marunt si o portie sanatoasa de cartofi prajiti.
Urmareste intregul mod de preparare si in reteta video.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatAluatul este un aluat de tarta, dar fara oua : o cana de apa, 150 g margarina, o lingurita de sare, o lingura de praf de...
Tarta de post cu ciuperciPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii