Pentru a prepara aceasta reteta de miel cu orez si masline sunt necesare urmatoarele ingrediente: orez, masline, vin rosu, carne de miel tocata, ceapa, ardei, migdale, usturoi, coriandru, scortisoara, dafin, sare, piper.
Migdalele se maruntesc si se intr-o tigaie, in ulei incins, la prajit. Se scot pe un prosop de hartie. In uleiul incins din tigaie se prajesc usturoiul tocat si carnea sarata si piperata in prealabil. Se adauga ceapa taiata, ardeiul maruntit si orezul si se amesteca.
Se adauga peste compozitie foaia de dafin, scortisoara, sare, piper, 200 ml de vin si 200 ml apa. Se lasa sa fiarba sub capac cam 15 minute. Se adauga si maslinele fara samburi si se mai lasa sa fiarba cam inca 5 minute.
Se ia tigaia de pe foc si se lasa sa mai stea 5 minute, dupa care se adauga coriandrul si migdalele prajite.
Poate fi servita imediat.
Alte retete recomandate:
Iahnie de fasole
Ciorba radauteana
Ciulama de ciuperci

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii