Pentru a prepara aceasta reteta de miel cu orez si masline sunt necesare urmatoarele ingrediente: orez, masline, vin rosu, carne de miel tocata, ceapa, ardei, migdale, usturoi, coriandru, scortisoara, dafin, sare, piper.
Migdalele se maruntesc si se intr-o tigaie, in ulei incins, la prajit. Se scot pe un prosop de hartie. In uleiul incins din tigaie se prajesc usturoiul tocat si carnea sarata si piperata in prealabil. Se adauga ceapa taiata, ardeiul maruntit si orezul si se amesteca.
Se adauga peste compozitie foaia de dafin, scortisoara, sare, piper, 200 ml de vin si 200 ml apa. Se lasa sa fiarba sub capac cam 15 minute. Se adauga si maslinele fara samburi si se mai lasa sa fiarba cam inca 5 minute.
Se ia tigaia de pe foc si se lasa sa mai stea 5 minute, dupa care se adauga coriandrul si migdalele prajite.
Poate fi servita imediat.
Alte retete recomandate:
Iahnie de fasole
Ciorba radauteana
Ciulama de ciuperci
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii