Fettucine Bolognese

• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge

Portii
1
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
240 minute
Complexitate
medie
Fettucine Bolognese

Ingrediente

  • Ingrediente pentru paste:
  • ou - 1 buc
  • faina - 100 g
  • ulei de masline - 1 lingurita
  • sare - dupa gust
  • Ingrediente pentru sosul Bolognese:
  • carne tocata de vita - 300 g
  • morcov - 1 buc
  • cimbru - 1 varf de cutit
  • ceapa - 1 buc
  • usturoi - 2 catei
  • ulei de floareasoarelui - 1 lingura
  • pulpa de rosii - 2 linguri
  • sos Worchester - 2 linguri
  • zahar - 1 lingurita
  • lapte - 50 ml
  • sare si piper negru dupa gust

Mod de preparare


• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge oul, la temperatura camerei, pentru a putea incorpora perfect grasimea sa;
• adaugati sarea si uleiul de masline si cu ajutorul unei furculite amestecati oul, asemeni unei omlete, incorporand putin cate putin faina de pe margini, pana ce ajungeti sa o incorporati pe toata
• incepeti apoi sa framantati acest aluat folosindu-va de varful degetelor si de cate un praf de faina de pe margini, de fiecare data cand vreti sa evitati sa vi se lipeasca aluatul de masa sau de maini
• aluatul trebuie sa fie uniform incorporat si pufos – acoperiti-l cu 2 servetele sau cu o folie de plastic si lasati-l la frigider cca 20 de min
• dupa 20 de min il scoateti si presarati putina faina pe deasupra pentru a evita lipirea
• introduceti bucata de aluat in masina de paste Marcato Atlas Color, pentru a o intinde
• incepeti de la cel mai gros nivel pana la antepenultimul – cu fiecare trecere prin masina de intins paste mai presarati putina faina pe foaie si scadeti un nivel de grosime
• dupa ce ati intins foaia, o treceti in partea cealalta a masinii de intins paste si o taiati cu o forma de fettucine
• le lasati la uscat pe dispozitivul de uscat paste Marcato Tacapasta
• taiati ceapa si usturoiul cubulete mici si le caliti impreuna cu morcovul dat pe razatoare
• adaugati carnea de vita si caliti-o 
• asezonati cu sare, piper si cimbru
• adaugati sosul Worchester si sosul de rosii
• adaugati un pahar de apa si 1 lingurita de zahar pentru a reduce din aciditatea rosiilor
• lasati sa fiarba la foc mic pentru cca 4 ore amestecand din cand in cand pentru a evita lipirea (completati cu putina apa, daca scade foarte mult prea devreme, pentru a evita lipirea)
• adaugati laptele la sfarsit si mai lasati sa fiarba cca 30 de min pana scade si devine un sos inchegat
• fierbeti apa cu sare
• lasati pastele cca. 1 min, maxim 2 in apa fiarta cu sare
• scoateti-le, scurgeti-le si amestecati cu sosul Bolognese.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Cele mai apreciate rețete
Tarta de fructe
1
Torturi

Tarta de fructe

Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul (150 g) si zeama de lamaie. Apoi se adauga si galbenusurile si se continua sa...

Tarta de fructe
Reteta rapida si gustoasa de cobbler cu capsuni
2
Retete culinare

Reteta rapida si gustoasa de cobbler cu capsuni

Culinar vine astazi cu o reteta rapida si absolut delicioasa de Cobbler cu capsuni! Reteta de Cobbler cu capsuni este un...

Reteta rapida si gustoasa de cobbler cu capsuni
Punch de trandafiri
3
Punch-uri

Punch de trandafiri

Pune petalele impreunã cu paharul de brandy si jumãtate de sticlã de vin alb sec intr-un vas de punch. Lasã-l 3...

Punch de trandafiri
Pizza cu spanac si sos Alfredo
4
Aperitive cu legume

Pizza cu spanac si sos Alfredo

O pizza grozav de buna in care am pus din bunatatile primaverii,cum ar fi spanacul, iar in combinatie cu acest sos a iesit o...

Pizza cu spanac si sos Alfredo
Pastitio
5
Paste si pizza

Pastitio

Pastitio este o mancare foarte populara in Grecia. O fac cu drag ori de cate ori am mai mult timp . Pofta buna!!

Pastitio
Parteneri
Tort cu ganache de ciocolata, mascarpone si mandarine
Bucataras.RO

Tort cu ganache de ciocolata, mascarpone si mandarine

Nu avem nici o ocazie speciala, nici o aniversare, dar din cand in cand, imi place sa ii rasfat pe ai mei cu un tort! Un...

Tort cu ganache de ciocolata, mascarpone si mandarine
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Inghetata cu Branza si Capsuni
ReteteCulinare.RO

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni