Se sparg 4 oua mari la care se adauga 4 linguri de ulei alimentar, un sfert de lingurita de sare si se bat spuma. Galustele preparate din 400 g fain
Se sparg 4 oua mari la care se adauga 4 linguri de ulei alimentar, un sfert de lingurita de sare si se bat spuma.
Galustele preparate din 400 g faina se incalzesc pe o plita pusa pe flacara, se toarna ouale batute spuma. La flacara iute, se amesteca pana cand ouale devin solide.
Se servesc calde cu salata, salata de rosii sau castraveti murati la soare.
Daca se lasa si pentru a doua zi trebuie prajite ouale bine pentru ca se altereaza repede. Se pastreaza numai la frigider.
Persoanele care tin cura de slabire vor adauga 2 linguri de ulei.
Se poate prepara si infierbantand uleiul in care se pun ouale batute la care se adauga imediat galustele proaspat terminate. In acest fel, uleiul le impiedica sa se lipeasca iar ouale se rapartizeaza prin amestecare in intreaga compozitie facand-o mai gustoasa si mai aratoasa.
Gurmanzii pot rade deasupra cascaval.
Pofta buna!
Va recomandam si alte retete culinare:
Tocana de ciuperci de padure
Spaghetti cu ciuperci si rosii
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii