Gnocchi cu sos Arrabiatta sunt o reteta de paste delicioasa. Sosul de rosii cu parfum de usturoi si o aroma usor picanta. Daca alegeti sa faceti sosul la alt tip de paste, veti avea o masa delicioasa rapida.
Gnocchi sau Nudli cum le zicem noi in zona aceasta se fac ca si gombotii. Multora nu le place sa faca Gnocchi acasa, cu toate ca nu este deloc greu, mai ales daca tinem cont de cateva “reguli” :)
1. Raportul de cantitate cartofi – faina, la 300 gr cartofi fierti si pasati se pune 100 gr faina
2. Preferabil este sa folosim faina grisata
3. Imediat dupa ce am framantat aluatul sa-l si punem la fiert. Cu cat sta mai mult cu atat se inmoaie aluatul si este greu de lucrat cu el.
4. Sa nu punem prea multi gnocchi deodata la fiert, riscam sa se lipeasca unii de altii.
5. Dupa ce-i scoatem din apa, ii punem intr-o sita mare si-i lasam nemiscati 2-3 minute, dupa care putem sa-i mutam intr-un alt vas si sa-i stropim cu putin ulei.
Acestea fiind spuse, let’s do it! :)
Cartofii ii punem la fiert in coaja, in apa adaugam putina sare. Cand sunt fierti ii decojim si ii zdrobim ca pentru pireu, apoi lasam sa se raceasca. Pana cartofii se racesc, punem intr-o oala mare apa la fiert si adaugam si un strop de sare. Adaugam la cartofii raciti, faina, oul, untul (untura) si sarea. Framantam bine pana devine ca un aluat si rupem din el cate o bucatica, rulam pe masa de lucru si taiem in functie de marimea dorita (atentie: la fierbere se mai umfla putin).
Cand apa a dat in clocot, adaugam gnocchi (maxim 15-20). Lasam sa fiarba pana se ridica la suprafata, dupa care le mai lasam 1 minut. Apoi ii scoatem cu o lingura cu gauri, ii punem intr-o strecuratoare mare, lasam asa nemiscati 2-3 minute dupa care ii mutam in alt vas si-i stropim cu putin ulei de masline. Procedam la fel pana se termina, doar ca urmatoarele ture le vom trece sub un jet de apa calduta.
Pentru sosul arrabbiata (eu am facut sosul dupa ce am pus cartofii la fiert), decojim rosiile (ii punem in apa clocotita timp de 3-4 minute, dupa care ii punem repede in apa rece cu gheata, astfel se vor decoji foarte usor) si le taiem cubulete mici mici. Curatam si pisam usturoiul. Incingem putin ulei de masline intr-o tigaie, adaugam usturoiul si lasam la calit cateva minute. Adaugam rosiile si lasam sa fiarba la foc mediu, pana se ingroasa sosul. Eu am lasat aproximativ 40 minute. Condimentam cu sare, zahar si chili cayenne macinat.
Pofta buna!
Serviti gnocchi cu sos arrabiata calde, cu busuioc si parmezan presarat deasupra.
Sursa acestei retete este blogul culinar Delicious Flavours.
Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaNu a fost un tort prea insiropat, cum se mai intampla de obicei sa fac, iar dulcele de la ciocolata s-a combinat perfect cu...
Tort cu ciocolata si zmeuraSalata de oua cu ciuperci si sos de iaurt este delicioasa si sanatoasa! Este o reteta de salata rece care se prepara usor.
Salata de oua cu ciuperci si sos de iaurtOmleta cu ciuperci, spanac, branza si rosii cherry este perfecta pentru mic-dejun de primavara.
Omleta cu ciuperci, spanac, branza si rosii cherryMuschiulet de porc cu ciuperci este o mancare delicioasa, o masa completa cu garnitura de ciuperci.
Muschiulet de porc cu ciuperciGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseVarza calita este gustoasa,aromata si foarte usor de pregatit
Varza dulce calita (de post)Incearca aceasta reteta usoara de briose cu afine si faina integrala, perfecte pentru un mic dejun sanatos sau gustare. Fara...
Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasaBriosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...
Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Comentarii