Gratin de paste si emmentaler Delaco

Azi iti voi arata cum sa pregatesti o delicioasa reteta culinara de paste cu emmentaler Delaco, paste gratinate la cuptor, cu crusta crocanta de cascaval.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Gratin de paste si emmentaler Delaco

Ingrediente

  • pentru 4 portii:
  • Pentru legume:
  • · 60 g ceapa
  • · 1 catel de usturoi
  • · 250 g vinete
  • · 200 g zucchini
  • · 100 g tija de telina
  • · 80 g ardei verde
  • · 300 g rosii
  • · 1 lingurita de salvie si cimbru
  • · Sare
  • piper
  • · 1/8 l vin rosu
  •  
  • Pentru sosul de verdeturi:
  • · 100 g Emmentaler Delaco ras
  • · 200 g smantana
  • · 3 galbenusuri
  • · 1 lingura verdeturi tocate (patrunjel
  • leustean
  • cimbru
  • rozmarin)
  • · Sare
  • piper
  • nucsoara
  •  
  • In plus:
  • · Unt pentru formă
  • · 50 g unt topit

Mod de preparare

Azi iti voi arata cum sa pregatesti o delicioasa reteta de paste cu emmentaler Delaco.

Intai trebuie sa cureti ceapa si usturoiul si sa le toci marunt. Urmeaza vinetele pe care le tai felii de 1 cm grosime si apoi cubulete, iar zucchini si telina le tai feliute. Taie si ardeiul in cubulete de aproximativ 1 cm.

Scufunda rosiile in apa fierbinte, decojeste-le, taie-le in doua pentru a scoate samburii si  taie-le si pe ele cubulete.

Intr-o tigaie mare, caleste ceapa si usturoiul. Adauga vinetele, zucchini-ul, telina si ardeiul si prajeste-le si pe ele, la foc mare, timp de aproximativ 4-5 minute.Adauga cubuletele de rosii  si condimenteaza cu cimbrisor, salvie, sare, piper si adauga vinul rosu.

Caleste legumele in tigaia fara capac la foc mare, pana cand se inmoaie iar  vinul a scazut la jumatate. Pastele se fierb al dente si se amesteca cu legumele. Unge o forma cu unt si umple-o cu amestecul de paste si legume. Amesteca emmentalerul, smantana si galbenusurile, adauga verdeturile si condimenteaza.

Toarna sosul de branza peste paste si pune totul in cuptor la 200°C, pentru 20-25 minute.

Suna absoult delicios, nu-i asa?

Pofta mare!


Gratin de paste cu emmentaler Delaco se serveste cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci